keskiviikko 3. lokakuuta 2007

Juoksemaan ennen aamiaista

Lähdin aamulla juoksemaan puoli kahdeksalta. Siihen aikaan kunnon ihmiset juoksevat korkeintaan bussipysäkille. Satoi muutaman pisaran, harmaa mutta ei kovin kylmä keli, joten oikeastaan paras mahdollinen sää vetää pitkähkö, 1 h 20 min lenkki. Tankkaan ennen lähtöä vain pari kuppia kahvia, joten loppumatkasta on jo aivan rehellinen nälkä. Pari ruuanmurenaa saattaisi olla paikallaan, mutta syöminen heti herättyä tökkii liikaa.

En toteuta kovin suunnitelmallista treeniohjelma, käyn lenkillä kolmesta viiteen kertaan viikossa, sama määrä kertoja kuntosalilla. Rankimpina viikkoina harjoittelen siis muutamana päivänä kaksi kertaa. Kestävyystreenin absoluuttinen ja suhteellinen määrä kasvaa kunhan päästään lumille, sillä tähtäimessä on joko Finlandia tai jokin muu pitkä hiihto luistelutyylillä. Hiihdän perinteistä niin huonosti, että sillä menetelmällä en lähde pitkälle laturetkelle.

Pääasia on kuitenkin nousu Mont Blancille ensi kesänä. Viime kesän treenit Laskuvarjojääkäreiden kurssilla Olhavalla ja Kebnellä menivät sen verran lupaavasti, että Blanc tuntuu olevan mahdollinen. Kuntosalin ja kestävyystreeni nyhdistäminen on aina ollut hankalaa, joten kun kuntosalilla Salomonkadun EsportCenterissä hintaan kuuluu treeniohjelman laadinta, päätin hankkia sellaisen. Alleviivasin ohjaajalle tarvitsevani lihatreeni nlisäksi runsaasti kestävyysharjoittelua. Lopputulos ei anna kovin hyvää kuvaa saliohjaajien kyvystä ottaa huomioon asiakkaiden tavoitteita. Vaikka tulossa on monituntisia rääkkejä, Esportin ohjelma ehdottaa kahta (2) aerobista treeniä viikossa, josta ne tosin nousevat viidentoista viikon kuluttua viikon ajaksi viiteen. Näillä ohjeilla olisin siis joutunut pudottamaan kesken parhaan peruskuntokauden aerobisen harjoittelun alle puoleen. Lähteminen pitkään hiihtoon, Blancista puhumattakaan, olisi niillä eväillä itsemurhatouhua. Muutamat jalkatreeniliikkeet olivat toki hyviä, mutta jatkossa duunaan ohjelmani edelleenkin itse.

Ei kommentteja: