torstai 11. lokakuuta 2007

Lyhyt ja nopeahko lenkki

Aamu on hyvä aika juosta. Ennen kuin tulin kokeilleeksi lähtöä kuuden, seitsemän aikaan, pelkkä ajatuskin tuntui kidutukselta. Mutta kun hommaan tottuu, iltapäivä ja varsinkin myöhäisilta alkavat tuntua vastenmielisiltä juoksuajoilta.

En ole tehnyt kovin tarkkaa harjoitussuunnitelmaa. Noin suurinpiirtein juoksen Suunto t4:n coachin mukaan, mutta ohjelmassa on se puute, että pisin mittariin ohjelmoitu aika on vain 1h 15 min, eli aivan liian lyhyt omiin tarkoituksiini. Aikaa saa toki pidennetyksi käsisäädöllä. Treenaan usein myös punttisalilla iltapäivällä, ja kahta treeniä samalle päivälle mittari ei hyväksy. Puntti ja juoksu menevät siis samaan tiedostoon, mikä nyt ei hirveästi haittaa.

Tehokkaamman sykemittarin hankinta on pian edessä. Aloin käyttää moista kapinetta vasta keväällä, mutta kierroluvun tarkkailusta on tullut niin tapa, että ei tulisi mieleenkään lähteä lenkille ilman mittaria. Nälkä kasvaa syödessä: tietokonelle purettavat tiedostot ja niiden analysointi on melkein yhtä kivaa kuin treenaaminen. Pidin aiemmin puntinnostosta treenipäiväkirjaa Excelillä, joka kyllä auttoi näkemään fysiikassa tapahtuvat muutokset.

''''''''''''

Marko Hamilo kirjoittaa tänään Hesarissa politiikkojen blogeista. Hän toteaa, suurin osa blogeista on ajanhukkaa. Hamilo ei täsmennä, kenelle hävikki lankeaa, mutta hesan valtuutettujen blogi luettueani voin kertoa, että useimmiten häviää sekä kirjoittaja että lukija. Toisaalta Hamilo toteaa varsin ristiriitaisesti, että "äänestäjille poliitikkojen blogit vasta ovatkin vallankumous. Nyt kansalainen pääsee lukemaan suoraan poliitikkoen ajatuksia ilman meidän toimittajien suodatusta ja vääristelyä." Useimmiten kansalainen pääsee lukemaan ryhmäpuheenvuoroja. Keskeneräisistä asioista, jotka olisivat kansalaisen kannalta kiinnostavimipia, kirjoitetaan harvoin.

Poliitikkojen blogien lukeminen antaa uskoa lähinnä toimittajien työn tarpeellisuuteen: poliitikoilla itsellään ei näytä olevan halua tai kykyä kirjoittaa politiikasta ytimekkäästi, informatiivisesti ja ylipäänsä nähdä lukevan kansalaisen kannalta kiinnostavia kohtia kokousten ja valmistelun virrassa. Kansalaisten lukutaito muistuu mieleen useimmille vain vaalien alla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Oletko sä vaihtanut nimeä vai todella kirjoittanut "Pandoran" joskus 90-luvulla?

G kirjoitti...

Terve! Olen sekä vaihtanut nimeä, että kirjoittanut Pandoran 90-luvulla.

terv. G