tiistai 9. lokakuuta 2007

Kaupunginvaltuutettujen blogit, osa II

Vaikka poliittinen muisti on lyhyt, internetissä se on ikuinen. Kaupunginvaltuutettujen blogien ja sivustojen lukeminen (ks. edellinen bloggaus) on paljastanut ainakin sen, että useimmat valtuutetut eivät näytä pitävän nettiä kovin tärkeänä mediana.

RKP:n ryhmästä löytyy vain kaksi, tosin sitäkin ahkerampaa kirjoittajaa. Jan Oker-Blom ja Marie Björnberg-Enckell päivittävät blogejaan säännöllisesti, mutta ympäristökysymyksistä asiaa löytyy harvoin. Sen sijaan Göran Åhman kiittelee äänestäjiä vuoden 2000 äänistä, ehkä kiitos siellä lämmittää vieläkin ankkalammen asukkaita.

Keskustan neljän naisen ryhmä keskittyy sivustoillaan vaaleihin, paitsi historioitsija Laura Kolbe. Kolbe on erinomainen kirjoittaja, jolla on sanottavaa, joskaan ei ympäristöstä. Kolben runsas blogi on sellainen helmi, että sitä lukee ilokseen vielä tämän ekskursion jälkeenkin.

SKP:n yksinäinen susi Yrjö Hakanen kirjoittaa myös, ja hän on ainoa, joka kommentoi elokuussa käytyä energiakeskustelua. Hakasen sivuilta löytyy arvio kaupungin kestävän kehityksen seurannasta, jossa mm. kerrotaan, että henkilöautoliikenteen vähentämisessä on epäonnistuttu. Seurantapaperi on sen verran mielenkiintoinen, että ihmetellä pitää, miksi kukaan muu ei kirjoita siitä halaistua sanaa.

On toisaalta hyvin ymmärrettävää, etteivät poliitikot raapusta kovin suuria lupauksia internettiin. Julkaistu kirjoitus alkaa elää omaa elämäänsä aivan toisissa konteksteissa, ja lupauksista vaadittaisiin valtuutettuja aivan varmasti tilille. Seuraavat vaalit ovat vuoden päästä. Ehkä vielä niissä esim. ilmastokysymykset eivät vielä nouse keskeisimmäksi teemaksi, mutta ensi vuosikymmenellä asia lienee jo toinen.

Ei kommentteja: